Przejdź do głównej treści
Niektóre funkcje są dostępne tylko w wybranych planach albo w ramach dodatku. Foliant i tak je pokazuje, żebyś widział, co robią, i informuje, który plan lub dodatek je odblokowuje. Nigdy nie przerywa Ci pracy wyskakującym okienkiem: blokady widać tam, gdzie znajduje się funkcja. Ustawienie zablokowane do wyższego planu z przyciskiem Zobacz plany

Jak wygląda zablokowana funkcja

Jeśli nie podano planu ani dodatku, etykieta brzmi Dostępne w wyższym planie. lub Zmień plan na wyższy.

Gdzie możesz zobaczyć blokady

W standardowych planach Folianta blokady zwykle zobaczysz przy:
  • Edytorze wizualnym szablonów, przesłanych czcionkach i współdzielonych sekcjach.
  • E-mailach, które Foliant wysyła z plikiem PDF (wysyłka PDF).
  • Manifestach i listach kompletacyjnych. W planie bez nich strona drukowania pokazuje komunikat Twój plan nie obejmuje manifestów i list kompletacyjnych, więc ten dokument nie zostanie wydrukowany.
  • Pakuj zamówienia (weryfikacja pakowania) – w jej miejscu wyświetla się strona odblokowania.
  • Zgodności podatkowej w Ustawienia › Podatki i dane prawne.
  • Peppol e-invoicing, dostępnym w ramach dodatku.
To, który plan co odblokowuje, może się zmienić. Etykiety zawsze podają aktualny plan. Zobacz Plany i co obejmują.

Komunikaty po odmowie

Jeśli spróbujesz zrobić coś, czego Twój plan nie obejmuje, u góry strony pojawi się baner. Wyjaśnia, co się stało, i proponuje kolejny krok. Znika po przejściu na inną stronę, możesz go też zamknąć.

Odblokuj funkcję

  1. Wybierz Zobacz plany, Przejdź na plan lub Kup dodatek przy blokadzie lub na banerze.
  2. Na stronie Plany plan lub dodatek, który ją odblokowuje, jest już wybrany.
  3. Zmień plan na wyższy lub kup dodatek. Zobacz Zmień swój plan lub Dodatki.
Zmiana na wyższy plan działa od razu, więc funkcja odblokowuje się, gdy tylko zatwierdzisz zmianę w Shopify.

Gdy przechodzisz na plan bez danej funkcji

Funkcja przestaje działać, także w odniesieniu do tego, co wcześniej utworzyła. Na przykład dokumenty przestają drukować się przesłanymi przez Ciebie czcionkami. Twoje szablony i ustawienia zostają zachowane, więc po ponownej zmianie planu na wyższy funkcja znów zacznie działać.

Powiązane artykuły