Spring til hovedindhold
Ændringer, du laver i skabeloneditoren, bliver ikke gemt, før du gemmer dem. Så længe du har ikke-gemte ændringer, viser editoren mærket Ikke-gemte ændringer, og Shopify-administratoren viser sin gemmelinje med Gem og Kassér. Hvis din butik kræver udgivelse, opretter du en kladde, når du gemmer. Den udgiver du, når den er klar.

Gem eller kassér dine ændringer

  • Klik på Gem i gemmelinjen. Udskrevne dokumenter, eksporter og levering af PDF’er bruger den gemte skabelon fra da af (eller, med Kræv udgivelse slået til, når du udgiver).
  • Klik på Kassér for at gå tilbage til den senest gemte version.
Det kan ske, at du ikke kan gemme. Editoren viser hvorfor:

Når du forlader editoren med ikke-gemte ændringer

  • Hvis du klikker på et link, der fører dig væk fra editoren, f.eks. Skabelonindstillinger, brandingindstillingerne eller siden med abonnementer, spørger Foliant Gem dine ændringer først? Vælg Gem og fortsæt eller Kassér og fortsæt. Hvis det ikke lykkes at gemme, bliver du i editoren og kan se hvorfor.
  • Hvis du lukker editorvinduet med ikke-gemte ændringer, beder Shopify-administratoren dig om at gemme eller kassere dem først.

Udgiv en kladde

Når Kræv udgivelse er slået til under Indstillinger › Dokumenter og udskrivning › Udgivelse af skabeloner, forbliver gemte ændringer i en skabelons kode, vandmærke eller papirstørrelse en kladde. Kunder, eksporter og udskrifter bruger fortsat den udgivne version, indtil du udgiver. I editoren:
  • Mærket viser Udgivet eller Kladde – ikke-udgivne ændringer, når der findes en kladde. Editoren åbner altid på kladden.
  • Klik på Udgiv i den øverste linje for at gøre kladden aktiv. Gem dine ændringer først: “Gem dine ændringer, før du udgiver.”
  • Klik på Kassér kladde for at gå tilbage til den udgivne version. Kladden bliver i versionshistorikken.
Se Arbejd med kladder med Kræv udgivelse for at se, hvordan udgivelse fungerer på tværs af dine skabeloner.

Versionshistorik

Hver gang du gemmer, gemmes en version. Klik på Historik i den øverste linje for at åbne Versionshistorik. For hver version kan du:
  • Visning: se den.
  • Sammenlign den med en anden version: koden side om side, de to forhåndsvisninger og andre ændringer, f.eks. papirstørrelsen eller vandmærket.
  • Gendan den. Med Kræv udgivelse slået til opretter gendannelsen en ny kladde ud fra versionen, som du kan udgive. Ellers oprettes en ny version, som udgives. Dine ikke-gemte ændringer i editoren går tabt.
Versionerne viser, hvor de kommer fra, f.eks. Kodeeditor, Visuel editor, Gendannet eller Delt sektion. Klik på Tilbage til editoren for at vende tilbage.

Godt at vide

  • Fakturaer og kreditnotaer, der allerede er udstedt, beholder deres oprindelige layout. Dine ændringer gælder for dokumenter, der udstedes fra nu af. Se Lås udstedte fakturaer.
  • Når du ændrer en delt sektion, opdateres alle skabeloner, der bruger den, med det samme, uden at du skal gemme eller udgive separat. Se Gemte blokke og delte sektioner.
  • Editorens papir, dokumentsprog og talformat gemmes sammen med skabelonen, ligesom dens kode.

Relaterede artikler