- Ca o copie: șablonul primește propria copie, pe care o puteți modifica liber. Modificările ulterioare ale blocului salvat nu o afectează.
- Ca o secțiune partajată: șablonul afișează chiar blocul salvat. Modificați secțiunea partajată o singură dată și fiecare șablon care o folosește este actualizat.
Înainte de a începe
Blocurile salvate fac parte din editorul vizual. Secțiunile partajate sunt o funcție separată a planului (Secțiuni partajate). Ambele depind de planul dvs.; consultați Disponibilitatea editorului vizual în funcție de plan.Salvați un bloc
- Selectați blocul sau deschideți meniul mânerului său din pagină.
- Alegeți Salvați ca bloc….
- Introduceți un Nume și salvați.
Inserați un bloc salvat ca o copie
În paletă, la Blocuri salvate, faceți clic pe blocul salvat pentru a-l adăuga sub selecție sau trageți-l în pagină. Copia este un bloc obișnuit în acest șablon.Inserați un bloc salvat ca o secțiune partajată
- În paletă, la Blocuri salvate, deschideți meniul blocului salvat.
- Alegeți Inserează ca secțiune partajată.
Modificați o secțiune partajată
- Selectați secțiunea partajată. Fila Conținut arată ce bloc salvat afișează și Shared with: șabloanele care o folosesc.
- Faceți clic pe Editează secțiunea partajată și modificați setările.
- Faceți clic pe Save for all templates, apoi confirmați.
- Dezactivat: fiecare șablon care o folosește este actualizat imediat. Un șablon care are încă o ciornă primește modificarea și în ciornă.
- Activ: modificarea intră în ciorna fiecărui șablon, iar un șablon fără ciornă primește una. Clienții, exporturile și tipăririle folosesc în continuare versiunile publicate până când publicați fiecare șablon. Confirmarea și mesajul de după salvare vă anunță acest lucru. Șablonul pe care îl editați își afișează imediat noua ciornă, iar modificările dvs. nesalvate rămân. Consultați Lucrați cu ciorne folosind Necesită publicare.
Dezlegați o secțiune partajată
Selectați-o și faceți clic pe Dezleagă. Devine o copie doar în acest șablon, pe care o puteți apoi edita liber. Celelalte șabloane folosesc în continuare secțiunea partajată.Redenumiți sau ștergeți un bloc salvat
Deschideți meniul blocului salvat din paletă și alegeți Redenumiți sau Ștergeți. Ștergerea îl elimină din blocurile dvs. salvate; șabloanele care l-au inserat ca o copie își păstrează copia. Un bloc salvat pe care șabloanele îl folosesc ca secțiune partajată nu poate fi șters: dezlegați-l mai întâi din acele șabloane.Bine de știut
- O secțiune partajată arată ca blocul său salvat. În fiecare șablon puteți seta doar lățimea și spațierea sa, precum și condițiile sale din Vizibilitate.
- Secțiunile partajate pot fi plasate în antetul paginii, în corp sau în subsolul paginii, dar nu în interiorul coloanelor.
- Dacă blocul salvat nu mai există, secțiunea afișează „Shared section · saved block not found”. Ștergeți blocul sau inserați alt bloc salvat.
- Dacă planul dvs. nu mai include secțiunile partajate, acestea nu se tipăresc („Shared section · not in your plan, it doesn’t print”). Le puteți totuși dezlega, ca să se tipărească drept blocuri obișnuite, și puteți în continuare insera blocuri salvate ca copii.