Versjonshistorikk
Hver gang du lagrer en mal, tar Foliant vare på en versjon av den. Hvis en endring ødelegger et dokument, eller du vil se hva som ble endret og når, åpner du historikken til malen. Der kan du vise, sammenligne eller gjenopprette en hvilken som helst versjon.Åpne historikken
- Åpne malen i redigeringsverktøyet.
- Klikk på Historikk. Når Krev publisering er på og et utkast venter, ligger Historikk ved siden av Publiser.
- Klikk på Tilbake til redigering for å gå tilbake.
Hva hver versjon viser
Versjonene vises med den nyeste først, som Versjon 1, Versjon 2 og så videre. Hver versjon viser:- Når den ble lagret, og hvordan: Opprettet, Kodeeditor, Visuell redigering, Designeditor, Gjenopprettet, Startmal, Importert, Foliant eller Delt seksjon.
- Hvem som lagret den, når det er kjent, for eksempel Ansatt eller System. Lagringer fra designeditoren er merket Lagret automatisk.
- Merker: Publisert (den aktive versjonen), Utkast (et upublisert utkast) og Brukes av utstedte fakturaer (en versjon som utstedte, låste dokumenter ble laget med).
- «Gjenopprettet fra versjon 3» når versjonen ble laget ved å gjenopprette en annen versjon.
Vis en versjon
Klikk på Visning på en versjon for å se den til høyre. Foliant sammenligner den med den publiserte versjonen (eller, for den publiserte versjonen, med utkastet eller versjonen før).Sammenlign to versjoner
- Klikk på Sammenlign på den første versjonen. Den blir merket Valgt.
- Klikk på Sammenlign på en annen versjon.
- Sammenligningen åpnes som Versjon 3 → versjon 5, med to faner:
- Kode: endringene i kildekoden til malen.
- Forhåndsvisning: begge versjonene vist side om side.
Gjenopprett en versjon
- Klikk på Gjenopprett på versjonen du vil ha tilbake. Knappen vises ikke på versjonen som allerede er aktiv.
- Bekreft med Gjenopprett:
- Når Krev publisering er av, lager gjenopprettingen en ny versjon fra den gamle og publiserer den.
- Når Krev publisering er på, lager gjenopprettingen et nytt utkast. Publiser det for å gjøre det aktivt. Se Jobb med utkast med Krev publisering.
Hva som tas vare på, og hvor lenge
- En versjon lagrer innholdet i malen: koden eller blokkene, vannmerket og papirstørrelsen, og for en designmal også designinnstillingene og teksten. Innstillinger som navn, forhåndsvalg og dokumenttype har ikke versjoner: de gjelder med en gang.
- Publiserte versjoner, utkast og versjoner merket Brukes av utstedte fakturaer tas alltid vare på, og det samme gjelder versjoner som noe er gjenopprettet fra.
- Mange automatiske lagringer fra designeditoren i rask rekkefølge slås sammen etter et døgn.
- Hver mal beholder de 100 nyeste versjonene. Eldre versjoner utover disse fjernes når de er mer enn ett år gamle.
Greit å vite
- En versjon som er laget med et annet design, kan ikke gjenopprettes på en mal som er laget fra et design.
- Dokumenter som er utstedt og låst, beholder versjonen de ble laget med. Se Lås utstedte fakturaer.