Slett en mal
Du kan slette en mal du ikke lenger trenger. Sletting er permanent: Den kan ikke angres.Slett en mal
Du kan slette en mal fra tre steder:- På Maler-siden klikker du på ··· på raden til malen og velger Slett mal.
- På innstillingssiden til malen klikker du på Slett.
- I redigeringsverktøyet klikker du på Slett.
Hva skjer når du sletter en mal
- Malen vises ikke lenger noe sted i Foliant, heller ikke når du skriver ut og eksporterer.
- Leveringene til malen fjernes. Kundene dine kan ikke lenger hente PDF-en fra denne malen fra ordresider eller e-poster. Se Måter å gi kundene dine PDF-er på.
- Versjonshistorikken til malen er ikke lenger tilgjengelig.
- Maler som ble brukt i stedet for den, frigjøres. Hvis andre maler ble brukt i stedet for denne for noen ordrer, blir de vanlige maler som ikke er forhåndsvalgt noe sted. Slettedialogen advarer deg først, og du får en melding i innboksen din etterpå. Åpne disse malene for å velge hvem som får dem, eller forhåndsvelg dem. Se Bruk en mal bare for noen ordrer.
- Dokumenter som allerede er utstedt og låst fra denne malen, beholdes med den opprinnelige PDF-en. Se Lås utstedte fakturaer.
Maler laget fra et design
Et design du har kjøpt, hører til malen det ble kjøpt for. Hvis du sletter den malen, forsvinner det kjøpte designet også: Prøver du designet igjen, starter du et nytt utkast. Tenk deg om to ganger før du sletter et kjøpt design. Se Hva du kan gjøre med et kjøpt design.Greit å vite
- Vil du slutte å bruke en mal uten å miste den, fjerner du den fra Skrives ut for (forhåndsvalg) og fra leveringene dens i stedet for å slette den.
- Før du sletter en mal som er forhåndsvalgt eller nummerert, må du sørge for at en annen mal tar plassen dens, for eksempel en annen mal med dokumenttypen Faktura.