Ana içeriğe atla

Sürüm geçmişi

Bir şablonu her kaydettiğinizde Foliant onun bir sürümünü saklar. Bir değişiklik bir belgeyi bozduysa ya da neyin ne zaman değiştiğini görmek istiyorsanız, herhangi bir sürümü görüntülemek, karşılaştırmak veya geri yüklemek için şablonun geçmişini açın.

Geçmişi açın

  1. Şablonu düzenleyicide açın.
  2. Geçmiş seçeneğine tıklayın. Yayınlamayı zorunlu kıl açıksa ve bekleyen bir taslak varsa Geçmiş, Yayınla düğmesinin yanındadır.
  3. Geri dönmek için Düzenleyiciye dön seçeneğine tıklayın.

Her sürümde neler gösterilir

Sürümler en yeniden eskiye doğru Sürüm 1, Sürüm 2 şeklinde listelenir. Her birinde şunlar gösterilir:
  • Ne zaman ve nasıl kaydedildiği: Oluşturuldu, Kod düzenleyici, Görsel düzenleyici, Tasarım düzenleyici, Geri yüklendi, Başlangıç şablonu, İçe aktarıldı, Foliant veya Paylaşılan bölüm.
  • Biliniyorsa kimin kaydettiği, örneğin Personel veya Sistem. Tasarım düzenleyicideki kayıtlar Otomatik kaydedildi olarak işaretlenir.
  • Rozetler: Yayınlandı (canlı sürüm), Taslak (yayınlanmamış bir taslak) ve Düzenlenen faturalarda kullanılıyor (düzenlenmiş ve kilitlenmiş belgelerin oluşturulduğu sürüm).
  • Sürüm başka bir sürüm geri yüklenerek oluşturulduysa “Sürüm 3’ten geri yüklendi”.
Daha eski sürümleri görmek için en alttaki Daha fazla yükle seçeneğine tıklayın.

Bir sürümü görüntüleyin

Bir sürümü sağ tarafta görmek için o sürümdeki Görünüm seçeneğine tıklayın. Foliant onu yayınlanan sürümle karşılaştırır (yayınlanan sürüm için ise taslakla ya da bir önceki sürümle).

İki sürümü karşılaştırın

  1. İlk sürümde Karşılaştır seçeneğine tıklayın. Sürüm Seçildi olarak işaretlenir.
  2. İkinci bir sürümde Karşılaştır seçeneğine tıklayın.
  3. Karşılaştırma Sürüm 3 → sürüm 5 olarak, iki sekmeyle açılır:
    • Kod: şablonun kaynak kodundaki değişiklikler.
    • Önizleme: iki sürüm yan yana oluşturulmuş hâlde.
Başka içerik ayarları da değiştiyse bunu belirten bir satır görünür, örneğin “Ayrıca değişti: kâğıt boyutu A4 → Letter, filigran”.

Bir sürümü geri yükleyin

  1. Geri almak istediğiniz sürümde Geri yükle seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, zaten canlı olan sürümde gösterilmez.
  2. Geri yükle ile onaylayın:
    • Yayınlamayı zorunlu kıl kapalıysa geri yükleme, eski sürümden yeni bir sürüm oluşturur ve onu yayınlar.
    • Yayınlamayı zorunlu kıl açıksa geri yükleme yeni bir taslak oluşturur. Canlıya almak için taslağı yayınlayın. Yayınlamayı zorunlu kıl ile taslaklar üzerinde çalışın bölümüne bakın.
Geri yükleme hiçbir sürümü silmez: en üste yeni bir sürüm ekler. Düzenleyicide kaydedilmemiş değişiklikleriniz varsa geri yükleme yaptığınızda bu değişiklikler kaybolur.

Neler ve ne kadar süre saklanır

  • Bir sürüm, şablonun içeriğini kaydeder: kodunu veya bloklarını, filigranını ve kâğıt boyutunu, tasarım şablonlarında ise tasarımın ayarlarını ve metinlerini. Ad, ön seçim ve belge türü gibi ayarlar sürümlenmez: bunlar hemen uygulanır.
  • Yayınlanan, taslak ve Düzenlenen faturalarda kullanılıyor sürümleri her zaman saklanır. Geri yükleme için kaynak olarak kullanılan sürümler de saklanır.
  • Tasarım düzenleyicide kısa sürede art arda yapılan otomatik kayıtlar bir gün sonra birleştirilir.
  • Her şablon en yeni 100 sürümünü saklar. Bunların dışında kalan eski sürümler, bir yıldan eski olduklarında kaldırılır.

Bilmeniz gerekenler

  • Farklı bir tasarımla oluşturulmuş bir sürüm, bir tasarımdan oluşturulmuş şablona geri yüklenemez.
  • Düzenlenmiş ve kilitlenmiş belgeler, oluşturuldukları sürümü korur. Düzenlenen faturaları kilitleyin bölümüne bakın.

İlgili makaleler