Ana içeriğe atla
Şablon düzenleyicide yaptığınız değişiklikler, siz kaydedene kadar saklanmaz. Kaydedilmemiş değişiklikleriniz varken düzenleyici Kaydedilmemiş değişiklikler rozetini gösterir ve Shopify yöneticisi Kaydet ile Vazgeç düğmelerinin bulunduğu kaydetme çubuğunu gösterir. Mağazanız yayınlamayı zorunlu kılıyorsa kaydetme işlemi bir taslak oluşturur. Bu taslağı hazır olduğunda yayınlarsınız.

Değişikliklerinizi kaydedin veya bunlardan vazgeçin

  • Kaydetme çubuğunda Kaydet’e tıklayın. Bundan sonra yazdırılan belgeler, dışa aktarmalar ve PDF gönderimi kaydedilen şablonu kullanır (Yayınlamayı zorunlu kıl açıksa, yayınladığınız andan itibaren).
  • Son kaydedilen sürüme dönmek için Vazgeç’e tıklayın.
Kaydetme işlemi reddedilebilir. Düzenleyici bunun nedenini gösterir:

Kaydedilmemiş değişikliklerle çıkma

  • Şablon ayarları, marka ayarları veya Planlar sayfası gibi düzenleyiciden çıkan bir bağlantıya tıklarsanız Foliant Önce değişiklikler kaydedilsin mi? diye sorar. Kaydet ve devam et veya Sil ve devam et seçeneğini seçin. Kaydetme başarısız olursa düzenleyicide kalırsınız ve nedenini görürsünüz.
  • Kaydedilmemiş değişiklikler varken düzenleyici penceresini kapatırsanız Shopify yöneticisi önce bunları kaydetmenizi veya bunlardan vazgeçmenizi ister.

Bir taslağı yayınlayın

Ayarlar › Belgeler ve yazdırma › Şablon yayınlama bölümünde Yayınlamayı zorunlu kıl açıksa şablonun koduna, filigranına veya kağıt boyutuna kaydettiğiniz değişiklikler taslak olarak kalır. Siz yayınlayana kadar müşteriler, dışa aktarmalar ve yazdırmalar yayınlanmış sürümü kullanmaya devam eder. Düzenleyicide:
  • Rozette Yayınlandı yazar. Taslak varsa Taslak — yayınlanmamış değişiklikler yazar. Düzenleyici her zaman taslakla açılır.
  • Taslağı yayına almak için üst çubukta Yayınla’ya tıklayın. Önce değişikliklerinizi kaydedin: “Yayınlamadan önce değişikliklerinizi kaydedin.”
  • Yayınlanmış sürüme dönmek için Taslağı at’a tıklayın. Taslak sürüm geçmişinde kalır.
Yayınlamanın şablonlarınızda nasıl işlediğini öğrenmek için Yayınlamayı zorunlu kıl ile taslaklar üzerinde çalışın sayfasına bakın.

Sürüm geçmişi

Her kaydetme bir sürüm saklar. Sürüm geçmişi’ni açmak için üst çubukta Geçmiş’e tıklayın. Her sürüm için şunları yapabilirsiniz:
  • Görünüm ile sürümü görüntüleyin.
  • Karşılaştır ile başka bir sürümle karşılaştırın: yan yana kod, iki önizleme ve kağıt boyutu veya filigran gibi diğer değişiklikler.
  • Geri yükle ile sürümü geri yükleyin. Yayınlamayı zorunlu kıl açıksa geri yükleme, o sürümden yayınlamanız için yeni bir taslak oluşturur. Kapalıysa yeni bir sürüm oluşturur ve bunu yayınlar. Düzenleyicideki kaydedilmemiş değişiklikleriniz kaybolur.
Sürümler nereden geldiklerini gösterir. Örneğin Kod düzenleyici, Görsel düzenleyici, Geri yüklendi veya Paylaşılan bölüm. Geri dönmek için Düzenleyiciye dön’e tıklayın.

Bilmeniz gerekenler

  • Önceden düzenlenmiş faturalar ve alacak dekontları orijinal düzenlerini korur. Değişiklikleriniz bundan sonra düzenlenen belgelere uygulanır. Düzenlenmiş faturaları kilitleyin sayfasına bakın.
  • Paylaşılan bir bölümü değiştirmek, onu kullanan tüm şablonları ayrıca kaydetme veya yayınlama gerekmeden hemen günceller. Kaydedilmiş bloklar ve paylaşılan bölümler sayfasına bakın.
  • Düzenleyicinin kağıt, belge dili ve sayı biçimi ayarları, kodu gibi şablonla birlikte kaydedilir.

İlgili makaleler