Ana içeriğe atla

Yayınlamayı zorunlu kıl ile taslaklar üzerinde çalışın

Yayınlamayı zorunlu kıl ayarı Varsayılan olarak, bir şablon değişikliği kaydettiğiniz anda yayına girer. Bir şablon üzerinde birkaç oturumda çalışmak veya bir değişikliği müşteriler görmeden önce kontrol etmek istiyorsanız Yayınlamayı zorunlu kıl seçeneğini açın. Bu durumda kaydedilen değişiklikler, siz yayınlayana kadar taslak olarak kalır. Bu sırada müşteriler, dışa aktarımlar ve yazdırmalar yayınlanan sürümü kullanmaya devam eder.

Yayınlamayı zorunlu kıl seçeneğini açın

  1. Ayarlar › Belgeler ve yazdırma bölümüne gidin.
  2. Şablon yayınlama altında Yayınlamayı zorunlu kıl seçeneğini açın.
  3. Kaydetme çubuğunda Kaydet’e tıklayın.
Bu ayar tüm şablonlarınız için geçerlidir.

Neler taslak olur

Bir şablonun içeriğinde kaydedilen değişiklikler taslak olarak kalır: kodu veya blokları, filigranı ve kâğıt boyutu. Şablonun ayarlar sayfasındaki her şey, taslak olsun olmasın hemen uygulanır: ad, neyi oluşturduğu, belge türü, dil, ön seçim, şablonu kimlerin aldığı ve gönderim.

Bir taslak üzerinde çalışın

  1. Şablonu düzenleyicide açın ve değişikliklerinizi yapın.
  2. Kaydet’e tıklayın. Düzenleyici Taslak — yayınlanmamış değişiklikler ifadesini gösterir.
  3. Dilediğiniz kadar çalışmaya ve kaydetmeye devam edin. Şablonun taslağı olmadığında düzenleyici Yayınlandı ifadesini gösterir.

Bir taslağı yayınlayın

  1. Şablonu düzenleyicide açın. Bekleyen bir taslak varsa düzenleyici taslakla açılır.
  2. Önce kaydedilmemiş değişiklikleri kaydedin. Kaydedilmemiş değişiklikleriniz varken Yayınla devre dışıdır (“Yayınlamadan önce değişikliklerinizi kaydedin.”).
  3. Yayınla’ya tıklayın. Taslak yayına girer ve Foliant “Şablon yayınlandı” mesajını gösterir.

Bir taslağı atın

  1. Düzenleyicide, Taslak — yayınlanmamış değişiklikler ifadesinin yanındaki Taslağı at’a tıklayın.
  2. Taslak atılsın mı? penceresinde onaylamak için Taslağı at’a tıklayın.
Şablon yayınlanan sürümüne geri döner. Taslak kaybolmaz: sürüm geçmişinde kalır, böylece daha sonra geri yükleyebilirsiniz. Bkz. Sürüm geçmişi.

Bilmeniz gerekenler

  • Yayınlamayı zorunlu kıl açık da olsa kapalı da olsa her kayıt, şablonun sürüm geçmişinde saklanır.
  • Bir tasarımdan oluşturulan şablonlar kaydedildiklerinde her zaman yayınlanır. Tasarım düzenleyicisi siz çalışırken otomatik olarak kaydeder.
  • Bir şablonun taslağı varken Yayınlamayı zorunlu kıl seçeneğini kapatırsanız düzenleyici yayındaki sürümle açılır. Taslak geçmişte kalır.
  • Yayınlamayı zorunlu kıl açıkken eski bir sürümü geri yüklemek, ondan yeni bir taslak oluşturur. Yayına almak için yayınlayın.
  • Paylaşılan bir bölümü değiştirmek, değişikliği bu bölümü kullanan her şablonun taslağına ekler. Yayına almak için her şablonu yayınlayın. Bkz. Kayıtlı bloklar ve paylaşılan bölümler.

İlgili makaleler