Hoppa till huvudinnehåll
Foliant läser dina ordrar från Shopify när appen skapar ett dokument och sparar bara det som behövs för att funktionerna ska fungera. Den här artikeln förklarar vad som sparas, hur dina kunders integritetsförfrågningar hanteras och vad som händer med dina data när du avinstallerar.

Vad Foliant läser men inte sparar

Dina ordrar, kunder och produkter stannar i Shopify. Foliant läser ordern direkt från Shopify varje gång ett dokument skapas, oavsett om du skriver ut det, en kund laddar ned det eller Foliant skickar det med e-post.

Vad Foliant sparar

När en kund ber om att bli raderad

När en kund ber din butik att radera sina data meddelar Shopify Foliant, och Foliant:
  • tar bort kundens e-postadress från e-posthistoriken för PDF-leverans och från dina blockerade adresser,
  • raderar kundens kontroller av momsregistreringsnummer,
  • raderar Shopify Flow-poster för kundens ordrar,
  • slutar lämna ut kundens låsta fakturor via nedladdningslänkar. Själva fakturorna sparas åt dig, eftersom lagen kräver att du sparar dem, och anonymiseras när din lagringsperiod tar slut. I Utfärdade fakturor visas de då som Anonymiserad.

När en kund begär ut sina data

Shopify vidarebefordrar begäran till Foliant, där den registreras. Eftersom Foliant läser ordrar från Shopify i stället för att spara dem finns de flesta av en kunds data i Shopify. Om du behöver veta vilka data Foliant har om en kund kontaktar du supporten.

När du avinstallerar

  1. Ditt abonnemang avslutas direkt och dina tillägg upphör. Läs Avsluta din plan eller avinstallera Foliant.
  2. Cirka 48 timmar senare ber Shopify Foliant att radera din butiks data. Foliant raderar dina mallar, exporter, inställningar, aviseringar, aktivitetslogg, personalnamn, integrationsanslutningar och utfärdade fakturor, även om deras lagringsperiod inte har tagit slut. Därefter ansvarar du själv för att spara fakturorna.
Innan du avinstallerar laddar du ned dina utfärdade fakturor från Utfärdade fakturor med Ladda ned arkiv.

Vad som sparas efter att du avinstallerat

Foliant sparar uppgifterna om din plan och dina debiteringar, märkta med din butiks adress. De innehåller inga kunddata. De sparas så att debiteringar kan stämmas av och så att en butik bara får en kostnadsfri provperiod.

Relaterade artiklar