Hoppa till huvudinnehåll
Tillägg ger dig extra funktioner eller kapacitet utöver din plan, när du behöver dem. Du köper dem separat, utan att byta plan, och du bekräftar alltid beloppet innan något debiteras. Avgifter för tillägg hamnar på din Shopify-faktura som användning, inom din utgiftsgräns. Tillägg och plansammanfattningen på sidan för att välja plan

Typer av tillägg

Priserna gäller från oktober 2026. Sidan Planer visar alltid de aktuella priserna. Vissa tillägg finns bara på vissa planer. Om ett tillägg inte finns på din plan står det Det här tillägget är inte tillgängligt på din plan.

Innan du börjar

  • Du behöver först en plan. Tillägg visas när du har valt en.
  • Ett tillägg debiteras som användning, så det behöver utrymme inom din utgiftsgräns. Om det inte räcker godkänner du en högre gräns som en del av köpet. Se Din utgiftsgräns.

Köp ett tillägg

  1. Gå till Inställningar › Fakturering och välj Hantera tillägg. Sidan Planer öppnas vid Tillägg.
  2. Bredvid tillägget väljer du Lägg till i min plan (månadsvis) eller Köp (engångs).
  3. Kontrollera fönstret. Det visar Vad som ingår, beloppet under Debiteras nu och när det förnyas, till exempel Proportionerligt för resten av den här faktureringsperioden, sedan 10,00 $ var 30:e dag från ett datum. Det visar också hur mycket som finns kvar av din utgiftsgräns.
  4. Bekräfta:
    • Om din utgiftsgräns har utrymme väljer du Lägg till i min plan eller Köp i fönstret. Tillägget läggs till direkt och ett meddelande bekräftar Tillagt: tillägget.
    • Om den inte har det väljer du Höj utgiftsgränsen och köp och godkänner sedan den högre gränsen i Shopify.
    • På en plan som du ännu inte har godkänt fakturering för väljer du Fortsätt till Shopify och godkänner faktureringen först. På Free står det i fönstret Din plan i sig kostar ingenting.
När Shopify skickar tillbaka dig är tillägget tillagt. Om debiteringen inte har gått igenom än skriver Foliant Inte tillagt än: tillägget och visar det under Tillägg med vad du ska göra. Du kan också köpa ett tillägg där du behöver det. När du till exempel når din gräns för filuppladdningar erbjuder meddelandet Skaffa Extra file uploads, som öppnar samma fönster.

Avsluta ett månatligt tillägg

  1. Gå till Inställningar › Fakturering och välj Hantera tillägg.
  2. Bredvid tillägget väljer du Avbryt.
  3. Välj Avsluta tillägg för att bekräfta.
Det är aktivt till slutet av perioden du har betalat för och upphör sedan. Du får ingen återbetalning för resten av perioden. Fram till dess visas Avslutat · aktivt till datumet. Engångstillägg kan inte avslutas. Det du har köpt finns kvar i din butik.

Status för tillägg

Om ett tillägg är pausat

När förnyelsen av ett månatligt tillägg inte kan debiteras pausar Foliant det, i stället för att du blir skyldig något. Dess funktioner stängs av tills du återupptar det. Startsidan och sidan Fakturering visar Pausat: tillägget*. Vi kunde inte debitera den här periodens förnyelse.* med orsaken: När du återupptar debiteras tillägget från och med då. Du debiteras aldrig för tiden det var pausat.

Tillägg och planbyten

Tillägg hör till din butik, inte till din plan. När du byter plan följer de med, och din nya utgiftsgräns inkluderar dem. Om ett månatligt tillägg inte finns på din nya plan upphör det vid nästa förnyelse.

Tillägg under en gratis provperiod

Varje tillägg avgör vad som händer under en provperiod: gratis tills provperioden slutar, debiteras direkt eller tillgängligt när provperioden har slutat. Se Gratis provperiod.

Bra att veta

  • Du kan bara ha ett av varje månatligt tillägg åt gången. Om du redan har det skriver Foliant Du har redan det här tillägget.
  • Om din fakturering i Shopify är frusen kan du inte köpa tillägg förrän det är löst: Din fakturering i Shopify är frusen. Betala din Shopify-faktura och försök sedan igen.
  • Om priset ändras medan fönstret är öppet ber Foliant dig kontrollera det nya beloppet och bekräfta igen. Du debiteras aldrig mer än det belopp du har bekräftat.
  • Om du klickar på bekräfta flera gånger köper du inte två gånger.
  • Kortet Tillägg på sidan Fakturering listar varje tillägg du har köpt, med dess debiteringar och deras status.
  • När du avinstallerar Foliant upphör dina tillägg.

Relaterade artiklar